טיולים, הרצאות, בילויים, מסיבות, סדנאות http://www.funzing.co.il פאנזינג funzing

השקיה ואיכות שמ זית כתית מעולה: הרכב כימי ופעילות ביולוגית במעי

הזית (.Olea europaea L) תורבת במזרח התיכו ונפו$ בכל אג הי התיכו ומשמש מזה אלפי שני ה למאכל וה ליצור השמ . מטעי הזית באר$ משתרעי על פני כ# 225 אל. דונ ושטחי חדשי ניטעי בקצב מהיר. כיו הזית משתרע על השטחי הגדולי ביותר מכלל ענפי המטע בישראל. בעשור האחרו חלה עליה ניכרת בצריכת שמ הזית בעול בכלל ובאר$ בפרט. זאת בשל המודעות ההולכת וגוברת לסגולותיו ויתרונותיו של השמ מבחינה תזונתית לבריאות האד וההכרה בתכונותיו הגסטרונומיות. באופ מסורתי מטעי זיתי לשמ גדלי בבעל (ללא השקיה , ) א בשני האחרונות חל מעבר לגידול בשלחי מאחר ונמצא כי השקיית הזית גורמת לעלייה ניכרת ביבולי הפרי והשמ . 50 אל. דונ (מתו ה#225 אל. דונ ) כבר גדלי בהשקיה, ונטיעות רחבות היק. של מטעי שלחי מבוצעות בשני האחרונות במקביל לנטישה של שטחי בבעל, זאת משיקולי כלכליי . בנוס., בשל תגובת הזית החיובית להשקיה מחד ומיעוט המי השפירי במזרח התיכו מאיד , עולה הצור להשתמש במי שוליי להשקיה, כגו מי מליחי ומי קולחי . בעבודה הנוכחית למדנו את השפעת רמות שונות של השקיה על נתוני יבול ומדדי איכות בשמ זית כתית מעולה. כמוכ , בחנו את תגובת העצי מבחינת היבול ואיכות השמ להשקיה במי קולחי בהשוואה למי השפירי המקובלי . בנוס., למדנו את השפעת חומרי תומכי בריאות מהש ,מ המושפעי ממשטר ההשקיה, על תהלי חמצו שומני במערכת מודל של מעי. העבודות שנערכו עד כה בהקשר של השפעת ההשקיה על איכות השמ נערכו בדרו אירופה בעיקר, כאשר במזרח התיכו בכלל ובישראל בפרט נושא זה כמעט ולא נבחן .

להמשך................